Toonladder Workshops

De toonladders zijn essentieel in alle muziek van over de hele wereld. Ze zijn er in vele soorten en maten en vormen de basis voor melodie en improvisatie.


Inzicht verkrijgen in de hoeveelheid aan toonladders is niet altijd voor iedereen een makkelijke taak. André heeft een unieke methode ontwikkeld om het principe van al deze toonladders dusdanig uit te leggen dat de leerlingen vrij snel in staat zullen zijn om alle toonladders op elk instrument te kunnen vinden. Niet alleen majeur- en mineur ladders, maar ook pentatonisch, blues, dorisch en mixolydisch komen aan bod.

Naast deze voor improvisatie belangrijke toonladders wordt tevens aandacht besteed aan de minder bekende 'kerktoonladders' (lydisch, phrygisch en (lokrisch), hexatonisch en octotonisch, alsook niet-westerse ladders (Arabisch, Zigeuner, Indiaas, etc.)

Al met al kan André dit hele verhaal in één uur uiteenzetten en kunnen de leerlingen met een naslagwerk thuis aan de slag om het hele verhaal onder de knie te krijgen. Een absolute aanrader voor leerlingen in het voortgezet onderwijs met muziek in het pakket. Ook binnen het muziekonderwijs, waar over het algemeen weinig ruimte is voor uitgebreide theorielessen kan de Toonladder Workshop een mogelijk hiaat invullen.

Voor een op maat gesneden offerte of verdere informatie over de Toonladder Workshops kan je uiteraard een emailtje sturen!

KADOBON

Op zoek naar een leuk en origineel kado?
Dan is de kadobon voor een Sax Experience wellicht een schot in de roos!
Meer informatie..

kado
saxofoon

Sax kopen of huren?

Merken, prijzen en aanbieders van saxofoons.
Meer informatie

T: 0251-707207 - M: 06-53813901 - E: info@saxofoonlesbeverwijk.nl